25. november 2011

Hvad har du givet i dag ?

Henriks kollega er i Afrika for at give.

Han skal hente sit 2 år gamle adoptivbarn hjem og give det et god tilværelse.

I hønsegården her er der også kommet nye adoptivbørn til, som skal have et godt liv. Men der er mange nye ting at lære. De skal lære at gå på sand. De skal lære at sove på en pind. De skal lære helt nye spisevaner.

Og i dag har de skulle lære, at der er en verden udenfor hegnet også. Det er svært. Det er farligt. De 2 første timer stod døren til hønsegården piv åben, men ikke en eneste høne vovede at tage trinet. Og den, som ikke vover dette må forblive på samme grå plads.

Men nu har én af gokkelokkerne taget det første skridt, og de andre er fulgt efter. Velkommen til paradis.

De er endnu noget triste at se på vores nye adoptivbørn. Triste farver. Triste fjer. Triste former.

Det var egentlig meningen, at vi ville have haft nogle med striber eller sorte fjer, men en dag efter forbrydelsen blev savnet for stort, og jeg lavede et hurtigt indkøb hos vores sædvanlige hønsepusher.

Målet er nu at få dem i topform, så de kan sørge for familiens æg. 1 høne pr. person passer vist meget godt.

Så jeg har givet hønsene friheden i dag - Har du givet noget ?
..... du kan nå det endnu.

20 kommentarer:

 1. Det var dejligt at læse om dine nye pensionærer :-) Nu håber jeg bare, at ræven holder sig væk.
  Hvad jeg har givet i dag? Jeg har givet oplysninger til en kvinde, der fandt mig via min blog og hvis familie boede ved siden af min mormor. Nu gløder mailen, og jeg har vist gjort en fremmed lykkelig :-)

  SvarSlet
 2. Håber Mikkel Ræv styrer sig denne gang og du skal nok få dem i form igen...Tja en masser cyberknus foreløbig og katte morgenmad..;D God fredag til dig....

  SvarSlet
 3. Hold dig væk, Mikkel....

  Jeg har givet tid til mig selv i dag, og jeg har givet tid til min gamle far, som snart ikke har mere tid. Nu skal der pakkes ind, for jeg skal nemlig også give glæde i dag.

  SvarSlet
 4. Hvor skønt at læse :-) Hvor har du dem fra - er det burhøns?

  Jeg ved ikke, om jeg har givet noget i dag - jo en masse kys til mine heste, men det får de nu hver dag ;-)

  Men i morgen får jeg givet en maaaaasse julemad og kærlig til familie og venner :-)

  Rigtig god weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Der skulle have stået "kærlighed" ;-)

  SvarSlet
 6. Rejens mor: Ræven kan ikke styre sig, så jeg må styre min dovenskab og ud hver aften og lukke for ræv/høns. Det var da ikke så ringe ting at give ud :)
  Susanne: Det gør mig ondt at høre. Jeg ved, hvor smertefuldt, det er, når tiden rinder ud. Og bagefter synes man aldrig, at man fik givet nok, uanset hvor meget man gav. Knus.
  Marlene: Alt gælder. Især kyssene til hestene !! Skal I allerede holde julefest ? Min Gud, hvor er jeg dog bagefter :)

  SvarSlet
 7. Dejligt at kunne give høns et værdigt og dejligt liv :-)
  Hvad har jeg givet.... - mine klassekammerater mulighed for at grine lidt af mig :-)
  Jeg fortalte at jeg faktisk godt kunne tænke mig en Ipad og så grinede de, fordi jeg ikke kan finde ud af min nye gammeldags mobil...
  Det var helt ok - jeg kan klare det :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det dejligt at læse, at også et par hjemløse høns kan få et nyt godt liv :-)
  Jeg bar en lille mariehøne ned i mit opvarmede drivhus igår, tæller det? :-)
  Hyggeligt emne på en grå dag :-)

  SvarSlet
 9. suuuk.... vidste jeg havde glemt et eller andet...!! ;o)

  Har du set udsendelsen "fedt, fusk og flæskesteg". Der bliver en burhøne løsladt til Signe Wennebergs hønsegård. En jammer at se kuløren på det stakkels kræ og gad vide om den overlevede...! Blev bare glad for at jeg allerede købte økologiske æg og dejligt at se hvordan dine adoptivhøns har det :o)

  SvarSlet
 10. Ikke julefest, men bare julekomsammen - det holder vi altid her i november, for ingen har tid i december, og så ses vi jo igen juleaften og i juledagene (familien) ;-)

  Så du mit spørgsmål om dine høns?

  Fru Friis, historien med Signe Wennebergs høne endte godt - jeg lagde et link ind på min (Staudefeens) Facebook side for et stykke tid siden :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Losarinas mor: Det er en af de vigtigste egenskaber vi mennesker har at- at kunne få andre til at le. Jeg klukker også ad dig :) Men faktisk så er en Ipad da en million gang nemmere at håndtere end en mobil.
  Hanne: Ja for søren da. Det tæller helt vildt... men det var jo igår, så du har stadig lidt at skulle have klaret i dag ;) Du kunne jo give familien et ekstra smil :)
  Fru Friis. Don´t panic !! Du kan nå det endnu. Nej den udsendelse med hønen har jeg ikke set. Jeg så den første og anbefalede den vidt og bredt bagefter... men så kom jeg ud af trit med sendetiderne. Måske kan jeg finde det på nettet.
  Marlene: Ja, det gjorde jeg... og så glemte jeg helt at besvare det, fordi du forvirrede mig med al den snak om julemad ;) Nej det er ikke burhøns. Det er cementhøns i et lille rum med masser af høns. Så lidt bedre men ikke meget.

  SvarSlet
 12. Marlene: Det bliver lækkert med noget godt mad og godt selskab.

  SvarSlet
 13. Marlene: For 3. og lykkens gang: ( jeg glemmer hele tiden noget ) De er fra Kratholt på hovedvejen mellem odense og Middelfart.

  SvarSlet
 14. Tak for dine svar, Frøskuffen :-)

  Godt, at du reddede hønsene. Er det det, man kalder skrabehøns?

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. Marlene: Det ved jeg ikke - så har de i hvert tilfælde fået en grov manicure.

  SvarSlet
 16. Du har et godt hjerte! :D
  Mine høns ,Inger dine teenagere, blot er mine mere selvbevidste og sexede. Ikke spor grå eller triste (synes de selv) :D

  Mine cim kokoskogte ris, salatrester, strandskaller og makrelsalat-rester med ost. :s

  Tak for Update.

  Man kan da lidt godt selv sætte sig lidt ind i situationen ikke sandt. Alt det fremmede og uventede. I denne evigt foranderlige verden.

  SvarSlet
 17. Marianne: Mine er altså også ved at få sexede ben, vil jeg lige påpege !! ;)Fisk har vores aldrig fået... og så heller ikke kylling. Jeg har hørt, at æggene tager smag af fisk, men det kan der måske også være fordele ved - så behøver man kun ét slags pålæg :)

  SvarSlet
 18. Skønne hønsebasser. MIne forældre har også høns. Det er nu så hyggeligt når de trisser rundt om benene på én i haven.
  Jeg har indtil videre ikke givet noget som sådan i dag. Jo jeg fandt mit barns Bey Blade da jeg havde afleveret ham i børnehaven, så det tror jeg han bliver ret glad for når han kommer hjem i dag:-) Men senere trækker jeg min give away, så noget får jeg da givet rigtigt i dag:-)

  SvarSlet
 19. Karina: Ja hønsebasserne er totalt hyggelige, men disse her har vi nu ikke været så heldige med, kan jeg se nu :(

  SvarSlet

Ordet er dit.