Vil du have husets opskrift på yndlingssuppen lige nu ?
Here we go:
- Steg en pakke bacon i stegegryden.
- Tag bacon fra og svits 2 løg i skiver i fedtet 3-4 minutter.
- Svits 1 Hokkaido græskar sammen med løgene 5-6 minutter. Forinden har du fjernet kernerne og skåret græskaret i store tern.
- Tilsæt 2-3 fed fint skåret hvidløgsfed.
- Tilsæt 1-2 ss karry. ( Prøv denne Mango Curry fra fx Føtex ) Den er slik for karry-elskere. Lad det svitse med et minuts tid.
- Tilsæt vand, så grøntsagerne næsten er dækkede.
- Læg et tørret limeblad i gryden og så låg på.
- Efter en halv times tid blendes alle ingredienserne med en stavblender.
- Tilsæt 1 kopfuld fløde.
- Smag til med salt og peber.
Har du ikke fået dyrket Hokkaido i år, kan de lige nu fås i de fleste grøntafdelinger. Men prøv at dyrke dem selv næste år. Det er både sjovere og billigere. Vores blev i år dyrket op ad rionet, som det anes på billedet, hvis du klikker på græskarlinket. Det er dekorativt, og så tager det i hvert tilfælde ikke meget plads op i haven.
.... og forresten, så skal baconstykkerne jo ikke ligge på den tallerken resten af aftenen. Drys dem over suppen. Og sørg nu endelig for at selv tage først J
|
Det ser ud til at være mums. Vil prøve det.
SvarSletDiy etc. Do it :)
SvarSletDet lyder rigtig lækkert og skal helt sikkert også prøves hos os :-)
SvarSletJeg får lyst til at prøve. Drengene er ved at tø op, og vi kan efterhånden få nye retter og smagsvarianter flettet ind. Det er skønt.
SvarSletMadame: Den er også god med kokosmælk istedet for fløden.
SvarSletSusanne: Ja kræsne unger skal vi have opdraget på ;) Den er også hurtig at lave i den travle hverdag - det gør jo ikke spor vel ?!
Næhhh en suppe i farver - dejlig at se noget der ikke er sort og hvid.. høhø (you know what I mean....). Tak for opskriften. Ser mums ud :-)
SvarSletJeg holder meget af hokkaido suppe- så tak for dit bud på en sådan- må prøves!
SvarSletBettina: Du må gerne bruge motivet i en af dine fremtidige værker ;)
SvarSletLosarina: Velbekomme dig :)