Jeg havde taget alt for mange blade med ind, så de sidste røg på panden sammen med et løg, noget fløde, salt, peber, sukker og muskat.
Og sig nu ikke, at du ikke kan lide rå grønkål / palmekål - det kan jeg heller ikke !! Det bliver først godt, når det behandles. Og barndommens fæle grønkålssupper har heller intet med dette at gøre.
Hvad bruger du palmekål og grønkål til ?
Ingrediensliste til palmekålssalat:
- 4 dl. strimlede palmekålsblade
- Kerner fra 1 granatæble
- 2 skivede røde æbler med skræl
- appelsinbåde uden hinde fra 2 appelsiner
- ½ dl. groft hakkede valnødder
- ½ dl. smuldret fetaost
------------------------------------------------------------------------------
- Marinade:
- 4 ss oliven - eller valnødde olie
- 1 ss balsamico eddike
- 2 ss honning
- salt
- peber
|
Uhmmm det ser godt ud :0)
SvarSletHar aldrig smagt palmekål før
Det ser godt ud og måske skulle jeg prøve den opskrift med grønkål, som jeg altid har svært at finde ud af, hvad jeg skal bruge til.
SvarSletJeg har dog lige lavet en slags 'lasagne' med grøntkål, som helt sikkert kommer på aftensbordet igen - se her; http://susanne-heaven.blogspot.com/2011/11/nyt-udstyr-juhu.html
Og så overvejer jeg, om jeg skal have palmekål i et af blomsterbedene til næste år - så der der noget til øjet gennem sommeren og noget til ganen til vinter :-)
Det er da en god idé med palmekål i blomsterhaven, jeg tror næsten at det var det, jeg så i Bretagne i Frankrig.
SvarSletMums, det ser ellers lækkert ud, og flotte farver i din december menu.
Mums, hvor ser det godt ud.
SvarSletMin grønkål er næsten også kommet sig, efter nogle meget hårde angreb fra sommerfuglelarverne.
Det ser lækkert ud :-)
SvarSletJeg har haft palmekål i haven for første gang i år - og det har virkelig været et hit. Smuk og utrolig velsmagende.
Fra at være fuldstændig rippet af kålsommerfuglens laver, står den nu igen med masser af sprøde, lækre blade. Den har en sikker plads i køkkenhaven til næste år.
Hvor ser det spændende ud - jeg har ikke hørt om palmekål før nu. Er den mild eller stærk i smagen? Det er da et skud vitaminer, der vil noget - tak for dejlig inspiration!
SvarSletJulie: Det er aldrig for sent.
SvarSletSusanne: Palmekålen kan nemt stå i blomsterbedet. Jeg kan godt lide den sammen med orange blomster. Sådan en lasagne var da en super ide !! Så kan man med garanti snyde lidt ekstra grønt i ungerne ;)
Frk. Anemone: Det ville jeg gerne have set i frankrig. Ja der er mange fine farver i sådan en salat.
Ina: Godt du beholdt den så.... selvom man i de slemme perioder næsten ikke kan holde ud at kigge på sådan en ødelæggelse.
Madame: Hvis du smager den rå og ren, så synes jeg bestemt ikke om smagen. Det minder om noget kreatur føde, men med lidt tilsætning af andre ting bliver den fin. Den er på ingen måde stærk, men der er også smag i den. Jeg tror desværre bare ikke, at du kan have den i fred for dyrene i skoven, og jeg har aldrig set den til salg i butikkerne.
Mette: Ja palmekål er et hit - ingen tvivl om det. Den kommer også med i mit program næste år, når frøene skal i jorden.
SvarSletSammen med orange ser det helt sikkert fint ud - og det viser dit første billede jo klar :-)
SvarSletJeg tænker også, at der er lidt blå og sølvfarvet over løvet, så den også kan passe ind i den farvesætning - men måske bliver det for fladt. Det skal vist prøves af for at kunne se det :-)
Åh, glemte lige at skrive, at ift. 'lasagne-opskriften' så prøvede vi senere at lave en lasagne med laks, pastaplader og grøntkål. Og der var grøntkålen altså også et hit :-)
SvarSletSusanne: det kan man da snildt. Og endnu mere guf fra din side.... nu kan det da kun blive weekend :)
SvarSletJeg skal helt sikkert have palmekål til næste år - har set det så mange steder nu, og det er simpelthen så smukt i haven.
SvarSletSå faktisk godt granatæblerne i Kvickly i søndags, og ja, de var noget blege, så jeg gad ikke købe dem. Men juvelerne indeni fejler da ikke noget ;-)
Kh. Marlene
Marlene: Jeg havde også planlagt at sætte palmekål i en potte til pynt foran hoveddøren med et eller andet julet nedenfor, men mine eksemplarer i år er ikke præcis, hvad jeg i tankerne havde set.
SvarSletJa juvelerne indeni smagte ligesom de plejer... såvidt jeg husker. Det er jo ikke hver dag jeg får granatæbler ;)
Nå ja, det var da ellers en god idé at sætte kålen ved hoveddøren :-)
SvarSletHallo der, en spændende blog:-) Tak fordi du har tilmeldt dig som fast læser hos mig:-) Jeg vil fluks gøre det samme for det er vist for interessant til at gå glip af:-) Uhm den kålsalat ser vidunderlig ud. Jeg har heller aldrig smagt palmekål før. Den er ret flot i sin rå naturlige form
SvarSletKarina: Du skal være så hjertelig velkommen :) Uhm ja - sådan en omgang palmekål ville jeg godt have haft i nærheden lige nu.
SvarSletI'm curious to find out what blog system you are utilizing? I'm having some small security issues with my
SvarSletlatest website and I'd like to find something more secure. Do you have any recommendations?
my blog post - get followers