25. maj 2011

Sådan bager du pitabrød med hulrum.

Da jeg gik i 10. klasse, hittede pitabrødene, og der gik ikke en uge, uden at pitabrødene var på menuen.

I starten købte vi dem i vacuumpakninger, som man stadig kan få den dag i dag og med samme flade papsmag. Men så fandt vi ud af at bage dem selv. Et nyt hit var født.

I de mellemliggende år har jeg slet ikke bagt pitabrød, og hver gang jeg har omtalt det, har Manden med skeptisk bemærket, at man jo ikke selv kan bage dem med "indbygget hulrum". Men jo det kan man nemt. Vil du se, hvordan ?

Først røres dejes sammen og æltes en smule. ( ingredienserne lister jeg op nederst. )

Dejen dækkes med et klæde og hæver 1-2 timer et lunt sted.

Dejen deles i 8-10 lige store dele.

Dej delene trykkes flade, så de kun fylder ½ cm i højden. Bredden giver sig selv.

Pladen med de flade boller/brød smides i ovnen 5-7 minutter ved 225 gr. Og nu kommer kunststykket:

De skal IKKE tages ud, før de hæver op som på billedet. Dampen indeni skaber hulrummet.

Der er så meget mad i disse pitabrød, at jeg til aften kun kunne spise et enkelt. Henrik klarede selvfølgelig 2.

Vi plejer at lave salatbar a´la Jensens Bøfhus ( måske i lidt mindre omfang ) + kødsovs og en god dressing til at fylde i. Men mulighederne står åbne for alt.

Hvad spiser du i dine pitabrød ? Forslag modtages gerne.

  • 25 gr. gær.
  • 6 dl. lun vand
  • 1 liter mel +/-
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl. olivenolie

2 kommentarer:

  1. Hvor lækkert! Jeg har godt nok også fortæret mange pitabrød i folkeskolen, og jeg har af en eller anden grund, nærmest ikke spist dem siden!

    SvarSlet
  2. Didde: Så er det tid til et gensyn, tror jeg :)

    SvarSlet

Ordet er dit.