Og hele moletjavsen blendet til en skøn grov pesto, som smager himmelsk på hvidt brød sammen med tomatskiver og løgringe.
Du får opskriften nedenfor. Men lav den ikke for at spare penge. Den er ikke billig. Heller ikke i arbejdstid. Til gengæld får du intet bedre.... ellers hører jeg gerne fra dig.
Opskriften her giver ca. 1 liter færdig pesto, som kan fryses ned i mindre portioner. Men du kan selv gange op/ned, som det lige passer dig.
5-6 liter Basilikumsblade af din yndlingssort(er)
200 gr. smuttede mandler ( svarer til 177 stk J)
5 fed hvidløg
Saften fra ½ citron
15-20 ss. olivenolie
350-400 gr. Parmesan ost
salt/peber
|
Mums for en lækkerbisken...Jeg elsker pesto, hvor er du sød Diane at tælle mandlerne :-)
SvarSletKh Lone
Lone: Ja pesto kan man bare ikke få for meget af.
SvarSletNoget skulle jeg jo lave under "smutningen" :)
Gode fotos!
SvarSletOg jeg laver selv mandeludgaven. Rister dog mandlerne først, så de eteriske olier frigives. De er nok en smagsag.
MAnge eftermiddagshilsner fra
Marianne
Den Helbredende Have
Mit tastatur bliver snart fyldt med mundvand, for det lyder da for lækkert - jeg er vild med basilikum :-) Men jeg skal vist have portionen barberet ned, for jeg får aldrig samlet 5-6 liter basilikumblade. Mange tak for opskriften :-)
SvarSletJeg tilslutter mig de andre, og så er jeg vild med din billedserie... :o)
SvarSletuhmmmm....må i gang.....
SvarSletMarianne: Det var da en god ide at riste mandlerne først, for om man skal stå og svede et kvarters tid mere, gør intet, når det er kongespisen Pesto.
SvarSletSusanne: Det var også en stor portion. Jeg har sået Basilikum under hver eneste tomatplante, så det bliver til noget. Du må ønske dig et aftørreligt cover til dit tastatur :)
Fru Friis: Takker for de flotte ord :)
Lavendel: Sådan sagde jeg i 2-3 uger, så det var godt at få det overstået. Jeg kigger lige indenfor hos dig om lidt og ser, hvordan det er gået m. dig i dag, hvis du har nået at berette. Du var med mig i tankerne under lugningen.♥
Åhhhhh hjemmelavet pesto......si si me like :-)
SvarSletUhm, det har jeg planlagt til i morgen. Havestuen bugner med basilikum, så det er faktisk en slags nødvendig beskæring ;-)
SvarSletBettina: Vi skovler masser af pesto om sommeren. Det kan bruges som et simpelt måltid og alligevel være den vildeste luksus.
SvarSletIna: Sæt rigeligt tid af, hvis din blender er ligeså langsom som min. Sæt et brød over imens, så har du aftensmaden på plads.
SvarSletHej Frøskuffen
SvarSletTak for din mail på min blog :) :)
Ang. Fasanbær...
Fasanbær er ny i min have, jeg købte den sidste år på plantemarked i Kolding, den skulle få nogle bær som smager lidt af karamel, jeg afventer med længsel på de fasanbær så jeg da endelig kan smage dem.
Og vinteren fryser den lidt tilbage, og skyder derefter påny. Den har overlevet den sidste lortevinter, så den må kaldes hårdfør.
Og i øvrigt flot blog du har, tilmelder mig som fast læser ;)
Hvor lyder det dog lækkert - skal helt sikkert prøves! Her er vi blevet helt gode til at lave mange ting selv.
SvarSlet... 6 liter basilikumsblade? Man skal jo plyndre et helt gartneri ;-)
Tim: Jeg ville gå stille med dørene, når talen falder på Fasanbær. Du risikerer jo, at hele kvarterets unger plyndrer den, før du selv får den smagt. Glæder mig til at høre mere om dem.
SvarSletMadame: Jeg havde også den store kurv med ude og var også ved at gå noget træt i det tilsidst. Ja flere og flere får presset noget hjemmelavet ind i en travl hverdag, og er man først blevet forvænt, er det dælme svært at vende tilbage til færdigprodukterne.
Ummmm... mit mundvand løber ;-)
SvarSletForstår godt. Sammen med din mors mange forskellige tomater, må det være et hit. Lav en portion til hende også :)
SvarSletJa, det må jeg gøre ;-)
SvarSletDet lyder virkelig godt, jeg må igang med at lave noget Pesto.
SvarSletIrene
Irene: Ja hvad skal man ellers bedrive sådan en regnvejrsdag :)
SvarSlet