28. februar 2012

"Skal jeg tage skoene af ?"

Sådan spørger en forsikringsmand ( er det vist ? ) i en reklamefilm med Erann DD.

Efterfølgende er dette overflødige spørgsmål blevet klippet ud af filmen af en eller anden grund.

Er man sippet, hvis man beder sine gæster tage skoene af, inden de trasker ind på ens tæpper ?

Hvordan håndterer du gæsternes og dine egne sko ?

Kunne du tænke dig at gøre det anderledes ?

17 kommentarer:

 1. Selvfølgelig tager man da skoene af i gangen, inden man går længere ind i huset. - Det burde slet ikke være nødvendigt at være i tvivl.

  SvarSlet
 2. Selvfølgelig skal skoene af når man træder ind i en andens hjem...;-D

  SvarSlet
 3. Jeg synes det er en selvfølge at tage skoene af inden man tramper indenfor hos andre. Gør det helt automatisk. Folk der kommer hos os gør det også bare af sig selv. Kun hvis vi holder fest er reglerne anderledes.

  SvarSlet
 4. Hos os tager alle os skoene af inden de går ind. Det tog lidt tid at lære vores forældre, at sådan er det hos os. Men det er da sivet ind.
  Vi tager også altid skoene af, når vi kommer ind hos andre. Alt andet synes jeg er uhøfligt.

  SvarSlet
 5. Hej jeg syntes det er almindelig pli at tage skoende af, inden man går ind til folk, de mennesker der kommer i vores hjem har lært at det er noget man gør hos os. ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 6. Det er vist et emne, der kan sætte sindene i kog :-) Jeg kommer i to hjem, hvor man skal sætte skoene i entreen, og jeg har altid mine sutsko med. Her ser helst, at gæsterne tørrer skoene godt på måtten!

  SvarSlet
 7. Selvfølgelig tager vi skoene af. Men om sommeren er der undtagelser fordi vi går ind og ud så tit - med mindre skoene er snavsede af jord - hvilket mine ofte er!
  Jeg ønsker mig de øverste gummistøvler :)
  Klem

  SvarSlet
 8. Jeg synes, det bl.a. kommer an på fodtøjets art!

  Her i huset kommer vinterfodtøj KUN til entréen. Ingen store støvler på vores lyse gulve og ditto tæpper.*)
  Er det sommer og sol og tørvejr, og det LETTE fodtøj er fundet frem... så er det okay at beholde sko/støvletter på.

  *) HAR oplevet folk (familie fra Australien... *hmmm!*) vade ind med store-fede-støvler om vinteren... De fattede nada!

  Praktiserer selvfølgelig også mine egne "sippede regler", når jeg kommer på besøg hos andre, og har - om nødvendigt - altid skiftesko med. :-)

  SvarSlet
 9. Vi har en stor bunke hjemmesko som vi tilbyder gæster at låne fra når det komme ind, og så giver det jo sig selv, hvad vores politik på området er..

  SvarSlet
 10. Hvis skoene er rene behøver ingen at tage sko af hos mig, er de beskidte skal de selvfølgelig af.. Alle vores gulve kan vaskes, så det er ingen katastrofe, hvis nogen kommer ind med beskidte sko og støvler. Må nok indrømme at nogen i det her tilfælde, tit er os selv, der lige skal hente et eller andet.. :-)

  Jeg synes der er stor forskel på om det er store støvler.. som alle automatisk tager af, eller det er et par lette sko eller sandaler..

  SvarSlet
 11. Vi har altid lagt fodtøjet i eget hjem og hos andre, hvor vi i stedet har medbragt skiftesko. Sidste dog med få undtagelser, hvis det er "fest" og fodtøjet er rent, så render vi ikke rundt i sutsko eller strømpefødder og det må man også gerne her. Før i tiden havde vi gulvtæpper, nu kan alle gulve vaskes :-) Jeg har det bedst i bare fødder indendørs - altså om sommeren :-)

  SvarSlet
 12. Wauw - der er mange holdninger til dette. Lige fra nixen bixen totalt forbud til adgangskrav at skulle beholde fodtøjet på. Jeg tror bestemt også, at ens holdning udspringer af, hvad man selv har på gulvene. Tæpper og beskidte sko bør være no-go. Det vidner vores tæppe i hvert tilfælde om :)

  SvarSlet
 13. Jeg synes nu for det meste at folk automatisk tager skoene af, måske ser jeg striks ud :-)

  SvarSlet
 14. Sussi: Det gør du med garanti ;)

  SvarSlet
 15. Vi tager altid skoene af, når vi kommer ind - både ude og hjemme. Sådan har det ikke altid været. Men så var jeg en gang udstationeret i Japan, hvor det er helligbrøde og topmålet af uforskammet opførsel ikke at tage skoene af i både templer og andres hjem. Det lærte jeg noget af. Siden har jeg altid taget skoene af. Man ved jo heller ikke, hvad man lige har trådt i, selvom skoen ser ren ud..

  SvarSlet
 16. Jeg synes at det er fantastisk at man kan bede folk tage skoene af i Danmark. Her er der fliser i alle hjem s[ alle g[r ind med sko he he. KNUS

  SvarSlet
 17. Fruen i Midten: Jeg er nok lidt japansk indrettet :)
  Tina: Det må være skønt. Jeg er også ligeglad med mine flisearealer... men når det kommer til tæppet, er jeg ikke så begejstret. Selv knus :)

  SvarSlet

Ordet er dit.