15. juni 2011

Dyreste og bedste Pesto.

Drivhuset er lænset for Basilikum nu. Alle de gode Sweet Genovese blade, de græske, de med citronsmag og de røde er barberet ned - men kun så meget, at der stadig er grønt tilbage. Der skulle jo gerne blive flere høste derfra senere på sommeren.

Hvidløgene er pillet.

Mandlerne smuttet.

Citronen presset.

Olien hældt op.

Osten skåret.

Og hele moletjavsen blendet til en skøn grov pesto, som smager himmelsk på hvidt brød sammen med tomatskiver og løgringe.

Du får opskriften nedenfor. Men lav den ikke for at spare penge. Den er ikke billig. Heller ikke i arbejdstid. Til gengæld får du intet bedre.... ellers hører jeg gerne fra dig.

Opskriften her giver ca. 1 liter færdig pesto, som kan fryses ned i mindre portioner. Men du kan selv gange op/ned, som det lige passer dig.

5-6 liter Basilikumsblade af din yndlingssort(er)
200 gr. smuttede mandler ( svarer til 177 stk J)
5 fed hvidløg
Saften fra ½ citron
15-20 ss. olivenolie
350-400 gr. Parmesan ost
salt/peber

19 kommentarer:

 1. Mums for en lækkerbisken...Jeg elsker pesto, hvor er du sød Diane at tælle mandlerne :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Lone: Ja pesto kan man bare ikke få for meget af.

  Noget skulle jeg jo lave under "smutningen" :)

  SvarSlet
 3. Gode fotos!
  Og jeg laver selv mandeludgaven. Rister dog mandlerne først, så de eteriske olier frigives. De er nok en smagsag.

  MAnge eftermiddagshilsner fra

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 4. Mit tastatur bliver snart fyldt med mundvand, for det lyder da for lækkert - jeg er vild med basilikum :-) Men jeg skal vist have portionen barberet ned, for jeg får aldrig samlet 5-6 liter basilikumblade. Mange tak for opskriften :-)

  SvarSlet
 5. Jeg tilslutter mig de andre, og så er jeg vild med din billedserie... :o)

  SvarSlet
 6. Marianne: Det var da en god ide at riste mandlerne først, for om man skal stå og svede et kvarters tid mere, gør intet, når det er kongespisen Pesto.

  Susanne: Det var også en stor portion. Jeg har sået Basilikum under hver eneste tomatplante, så det bliver til noget. Du må ønske dig et aftørreligt cover til dit tastatur :)

  Fru Friis: Takker for de flotte ord :)

  Lavendel: Sådan sagde jeg i 2-3 uger, så det var godt at få det overstået. Jeg kigger lige indenfor hos dig om lidt og ser, hvordan det er gået m. dig i dag, hvis du har nået at berette. Du var med mig i tankerne under lugningen.♥

  SvarSlet
 7. Uhm, det har jeg planlagt til i morgen. Havestuen bugner med basilikum, så det er faktisk en slags nødvendig beskæring ;-)

  SvarSlet
 8. Bettina: Vi skovler masser af pesto om sommeren. Det kan bruges som et simpelt måltid og alligevel være den vildeste luksus.

  SvarSlet
 9. Ina: Sæt rigeligt tid af, hvis din blender er ligeså langsom som min. Sæt et brød over imens, så har du aftensmaden på plads.

  SvarSlet
 10. Hej Frøskuffen
  Tak for din mail på min blog :) :)
  Ang. Fasanbær...
  Fasanbær er ny i min have, jeg købte den sidste år på plantemarked i Kolding, den skulle få nogle bær som smager lidt af karamel, jeg afventer med længsel på de fasanbær så jeg da endelig kan smage dem.
  Og vinteren fryser den lidt tilbage, og skyder derefter påny. Den har overlevet den sidste lortevinter, så den må kaldes hårdfør.

  Og i øvrigt flot blog du har, tilmelder mig som fast læser ;)

  SvarSlet
 11. Hvor lyder det dog lækkert - skal helt sikkert prøves! Her er vi blevet helt gode til at lave mange ting selv.
  ... 6 liter basilikumsblade? Man skal jo plyndre et helt gartneri ;-)

  SvarSlet
 12. Tim: Jeg ville gå stille med dørene, når talen falder på Fasanbær. Du risikerer jo, at hele kvarterets unger plyndrer den, før du selv får den smagt. Glæder mig til at høre mere om dem.

  Madame: Jeg havde også den store kurv med ude og var også ved at gå noget træt i det tilsidst. Ja flere og flere får presset noget hjemmelavet ind i en travl hverdag, og er man først blevet forvænt, er det dælme svært at vende tilbage til færdigprodukterne.

  SvarSlet
 13. Ummmm... mit mundvand løber ;-)

  SvarSlet
 14. Forstår godt. Sammen med din mors mange forskellige tomater, må det være et hit. Lav en portion til hende også :)

  SvarSlet
 15. Det lyder virkelig godt, jeg må igang med at lave noget Pesto.
  Irene

  SvarSlet
 16. Irene: Ja hvad skal man ellers bedrive sådan en regnvejrsdag :)

  SvarSlet

Ordet er dit.