17. maj 2011

Knibeøvelser.

Mange af planterne i drivhuset er lidt forsømte i år. Den sorte Chili Black hungarian er ikke blevet knebet i tide og bød mig velkommen med denne smukke blomst.

Jeg plejer at knibe de første 8-9 knopper af chili og peberplanterne for at give dem mulighed for at vokse lidt bedre til, inden de begynder at tænke på børn. Men i år havde jeg som sagt ikke lige været på pletten.

Den udsprungne blomst fik lov at blive siddende men de mindre knopper måtte lade hovedet falde. Når jeg lader mit rode-gen regere, får knopperne bare lov at ligge foran potterne. Så ved jeg også senere, hvor mange, der er knebet af.

Også tomatplanterne fik en knibetur, hvor de mange nye skud helst ikke skal nå at blive meget større end på billedet, før de knibes af.

9 kommentarer:

 1. Jeg har også altid brugt det, at lade knopperne blive liggende, så man kan se, hvormange man har knebet af.

  SvarSlet
 2. ...skøn overskrift :-)

  Iøvrigt ville jeg overhovedet ikke ane hvor jeg skulle knibe på en plante ......måske derfor de ikke giver gevinst (?) :-)

  SvarSlet
 3. Hø, hø, velvalgt overskrift :-). Jeg kniber naturligvis også mine tomater og nu kan jeg så gå og smågrine lidt, mens jeg gør det :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Bettina: Det meget vel være derfor, du ikke får nok ud af sagerne, når du ikke laver dine knibeøvelser ;) På billedet kan du se, at der er kommet en "udgroning" mellem 2 andre. Det er denne, som du skal fjerne på tomater... medmindre det er busktomater, som ikke skal knibes. (men så vil det stå på planten )
  Landliggeren: Ja og måske lave de andre øvelser samtidig ;)... hvis du da kan multitaske.

  SvarSlet
 5. Hvor er den smuk chiliblomsten Diane - her har jeg helt forsømt drivhuset i år.....må vist se at få handlet en tomat plante til week-enden :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Jeg kniber også... men først når der er kommet blomster på.... altså lige så snart blomsten er sprunget ud - men så er det måske for sent?
  Kh Maria

  SvarSlet
 7. Frøken Solhat: absolut et must. GO !!

  Hyldemor: Næh, det går nok. Men planten behøver jo ikke bruge energi på at udvikle blomsterne, når de alligevel skal væk. Så man kan ligeså godt fjerne blomsten, mens den stadig er en bette knop.

  SvarSlet
 8. Blomsten på din sorte Chili Black hungarian er utrolig smuk! Ja, det er da knibeøvelser omend af en lidt anden slags, end jeg lige først tænkte på :-)

  SvarSlet
 9. Madame: Ja den er rigtig smuk, men det bliver frugterne også. De 2 øvelser kan vist godt kombineres ;)

  SvarSlet

Ordet er dit.