27. april 2011

Hver ting til sin tid.

Min svigerfar er meget syg, så bloggen er i lang tid blevet sat i baggrunden, og jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal begynde. Foråret er virkelig gået sin gang, men det må jeg fortælle om næste forår. Hver ting til sin tid. Det vigtigste først.

Hønsene er blevet sat bag "lås og slå". De har nu ikke længere adgang til hele haven. Nu får frø og småplanter lov at råde. Hver ting til sin tid. Det vigtigste først.

En del af jorden er tilsået, og i år får naboens grimme kat ikke lov at bruge den porøse jord i højbedene som katte toilet. Jeg har lukket for herlighederne med Insektnet. Senere på sæsonen skal insektnettene ikke bruges imod katte men imod uvelkomne insekter, som æder kålene og gulerødderne.

I protest pisser naboens hankat op ad husets døre døgnet rundt i øjeblikket, så nabolaget er godt trætte af, at ejermanden ikke får den kastreret.

Har du nogle gode tips til at undgå uvelkomne katte, så skriv endelig. Vores egen skal jo endelig ikke jages bort.

Og pludselig midt i vores "osteklokke-liv" er Magnoliaen sprunget ud for fuld styrke. Der er skam også mange dejlige ting at glæde sig over her i foråret.

Hvad glæder dig i øjeblikket ?

19 kommentarer:

 1. Sikke en skøn magnolie, du har! Ja, ukastrerede kattes afmærkning lugter fælt - hvad med en vandpistol af de helt store? Hver gang du ser katten, skal den have en ladning lige hovedet ...
  Det gør mig ondt med din svigerfar!

  SvarSlet
 2. Mig glæder stort set alt lige nu, men særlig glad er jeg for mine narcisser. Det er så skønt med forår. Når alt pibler frem stiger humøret.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Smukke høns :-) Jeg elsker mine høns, og de får lov til at gå frit omkring. De hjælper mig rigtig meget med at ordne bedene og skrabe alt det visne væk. Jeg har dog indhegnet et bed, hvor jeg skal have sommerblomster.

  Åh, hvor irriterende med nabokatten. Vi har faktisk det samme problem, fordi naboen aldrig er hjemme, så katten keder sig og strinter rundt omkring. Vi har dog nogle hankatte, der kan holde den delvist væk. Måske kan I på vejen spare sammen til en kastration af katten? Det ville da gøre naboen særdeles forlegen ;-)

  Alt glæder mig lige nu - det hele er så smukt, men specielt pæretræerne, der er udsprunget, og æbletræerne, der er på vej. Stauderne og grøntsagerne, der skyder/spirer - dejlig årstid :-)

  SvarSlet
 4. Madame: Hvis du vidste, hvor mange sutsko, jeg har slidt op ved at løbe efter den med en skål vand... dog uden at ramme :) Måske skal jeg have et af de helt store vandgeværer.

  Birgitte: Præcis.

  Staudefeen: Jeg tror, at jeg har set dine høns på din blog. De er sådan nogle specielle flotte nogen, ik´?! Ja det var da fristende at slagte sparegrisen og undgå det svineri.

  SvarSlet
 5. Jo, vi har fået en del Australorps, har en enkelt sort Orpington og en enkelt Dorking tilbage. Skal snart have nogle gule Orpingtion igen. Men din race - Isa Brown - har simpelthen sådan et godt temperament :-) Sådan en eller to skal vi helt sikkert have igen. De er de bedste hjælpere i haven :-)

  SvarSlet
 6. Det er svært at vælge hvad der er smukkest i forårets lysvæld, men min japanske kirsebær står så smukt som aldrig før. Ingen nattefrost og hård vind, men masser af sol og varme, - det kan den li'!!
  Synd med din svigerfar, syntes nok du var blevet lidt stille på bloggen, men som du selv siger: Det vigtigste først! God bedring med ham.

  SvarSlet
 7. Staudefeen: Isa brown... det lyder smukt. Jeg troede bare, at de hed røde amerikanere :) Men ja de er som små hunde og kommer løbende, når vi fløjter på dem.

  Fru Friis: Nyd den i fulde drag, så længe det varer. Der er desværre ingen bedring i vente, da canceren har alt for godt fat nu.

  SvarSlet
 8. Det kalder man dem vist også - og industrihøns. De har dog - som sagt - et udpræget behageligt temperament.

  Er ked af med din svigerfar :-/

  SvarSlet
 9. En hund! :-) Vi har i stedet hegnet vores bede ind, så hønserne kommer stadig ud... ;-)
  Kh Maria

  SvarSlet
 10. Nøj - det ser fint ud hjemme hos dig. Ang. træ-terrasse, så burde jeg rengøre og male forår og efterår, altså 2 dage om året. Desværre gør jeg det kun en gang hver 2. år. (ikke godt nok)
  Klem Marianne

  SvarSlet
 11. Hyldemor: Uha hønsene kommer skam stadig ud - de har bare ikke længere adgang til den store urtehave og en del af græsplænen. Vi vil jo gerne have gul blommede æg og se dem spurte rundt i jagten på insekter.

  Marianne: Nu kan jeg så pludselig huske, hvorfor jeg ikke har træterasse :)

  SvarSlet
 12. Nåh...nu hænger verden sammen.
  Min mor sagde godt nok, at hende med Frøbutikken, hun skriver da nogen gange med dig på bloggen.
  Du har/er altså den sejeste mest velfungerende webbutik. Vi venter spændt på spirer nu derhjemme.

  Karen

  SvarSlet
 13. Karen: 1000 1000 tak for de flotte ord !!
  Jeg håber, at lillepigen får de flotteste solsikker på hele vejen.

  SvarSlet
 14. Hankatte kan være en stor belastning, føler med dig! Kan du ikke tale med naboen om det? Det er da ikke rimeligt du skal have al det besvær!!! - Men sikke en skøn Magnolie og dejlige høns! :) Og ja, hver ting til sin tid!

  SvarSlet
 15. Flora: Naboen kender godt til nabolagets utilfredshed. Den stakkels kat jages bort over alt og sidste sommer var dens hoved halvt bidt af i en kamp med en anden ( sikkert også ukastreret )hankat . Jeg synes, at det er dyreplageri ikke at ofre den operation på sin hankat.

  SvarSlet
 16. Din magnolia er fantastisk flot, det er godt du når at nyde det - jeg er simpelthen så glad for mit magnolia-brus i denne tid:) Det gør mig ondt med din svigerfar, men du har ret hver ting til sin tid og det vigtigste først. Vi havde høns i mit barndomshjem, men som voksen har jeg af forskellige årsager været lidt pas på dem..... Men jeg medgiver at de kan være hyggelige under de rette omstændigheder. Det samme med katte - dem holder jeg egentlig også meget af, men hvor er jeg også træt af naboernes katte som åbentbart elsker at s.... I mine bede og generelt nyder vores have når hundene (som ikke kan fordrage dem) er inde

  SvarSlet
 17. Ja, rettidig omhu er alfa omega i haven.
  Det kan jo ikke altid lade sig gøre. Sygdom er hvermands eje, og så må ukrudt, såning osv. vente.

  Jeg har faktisk ondt af den irriterende missekat. Den gør jo bare det den ved. Nemlig at være kat!

  SvarSlet
 18. Jeg er blevet interesseret i det hersens insektnet, men har du et tip til hvordan man laver buerne? Jeg har før været ude i noget med pilegrene, men det holder jo ikke til noget som helst, og buerne var også for lave. Den måde du har lavet det på ville passe rigtig fint til mine højbede :-) kh Karin fra Fyn

  SvarSlet
 19. Karin: Jeg har brugt elektrikerrør, som du kan bøje så let som ingenting og stikke i jorden på den måde, som du ønsker. Så kan du lave buerne i den størrelse, som du ønsker.

  SvarSlet

Ordet er dit.