13. marts 2011

2 timer og 24 minutter.

Det var, hvad det tog os at frembringe en af havens skønneste dufte. Duften af rene drivhuse = duften af ren samvittighed. Du skulle prøve det, hvis du ikke er nået så langt endnu.
I dagens anledning havde Lillepigen afgivet løfte om 1 times medhjælp ( sharp ). Fornuftig nok udførte hun arbejdet inden badetid - at det så var i pyjamas var en hel anden sag.
Der var i år kun en enkelt rude, som var revnet. Det er nådigt sluppet. Vi har adskillige gange selv forsøgt at tilskære glas til drivhuset men altid med dårligt resultat. Nu får den lokale glarmester lov at udføre dette arbejde.
Tilbage af kedelige drivhus skærmydsler er kun at få afvasket holderne til planterne. Det tager lang tid; ikke mindst at filtre dem ud, men de er meget effektive og skånsomme mod planterne.

19 kommentarer:

 1. Hva er det grønne du står på? Gress? det finnes ikke her på Nordpolen ;-/

  SvarSlet
 2. Jeg er desværre ikke kommet så langt endnu med mit lille drivhus. Er det virkelig nødvendigt at vaske det hvert år :) Jeg GIDER altså ikke!

  SvarSlet
 3. Det er skønt, når man er færdig med sådan et arbejde. Jeg har desværre ikke et drivhus. Men jeg har over 2 weekender vasket og pudset min store havestue.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 4. Osloskånskan: Vær dog glad for det... det vokser bare ind i bedene ;)

  SvarSlet
 5. Dejligt for dig, at du har fået det ordnet :-)
  Vi har stadig den "fornøjelse" til gode. Jeg vil hellere plante end vaske ruder ;-)

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 6. Lene: Bordet fanger. Du skal faktisk vaske det ned både efterår og forår, hvis det er rigtigt. Selv gør jeg det nu kun én gang, fordi det er så træls. Men hvis du slet ikke kan overkomme det, så graver jeg gerne ud til dit drivhus også ;)

  SvarSlet
 7. Ina: 2 weekender !! Føj for en ulykke. Nej så vil jeg nu alligevel hellere sprøjte med vand og få edderkopper i håret ude i et drivhus.

  SvarSlet
 8. Vivik: Nemlig. Det kunne være dejligt at finde en, som havde modsatrettede lyster, så vi kunne bytte arbejde.

  SvarSlet
 9. Rolig nu...!!! To gange om året, er det nu ikke liiige..... Jeg vasker ned i efteråret og når jeg om ganske kort tid har fået ryddet havemøblerne ud af drivhuset, vil jeg prøve med en gang atamon i alle revner. Et godt råd jeg fik fra Lisbeth (Countryliv).
  Jeg krummede også lidt tæer da du skrev at du gør planteholderne rene... jamen, jamen, får det da aldrig nogen ende med den rengøring, vi vil meget hellere plante!!!

  SvarSlet
 10. Men bortset fra al den brok, jeg lige fik luftet der, så har du ganske ret i at det er en forrygende fornemmelse at blive færdig og stå tilbage med et velduftende drivhus. Næsten lige så godt som sengetøj i forårsluft ;o)

  SvarSlet
 11. Fru Friis: Ha ha. Jeg fremstår næsten som rengøringsnarkoman :)... gid det var så vel.

  Jeg vil også meget hellere plante og leger ofte med tanken om bare at prøve at plante ud uden at have gjort rent.

  Planteholderne smider jeg i opvaskemaskinen, fordi de har direkte kontakt med planterne, og der sidder odte planterester på dem.

  Sikkert en god ide med lidt Atamon i revnerne.

  Krum du bare tæerne ud igen :)

  SvarSlet
 12. Det lyder hyggeligt, at I kunne deles om opgaven! Jeg har desværre ikke et drivhus, men drømmer om at få et - har haft det før :-)

  SvarSlet
 13. Madame: Det hele går lidt nemmere, når vi deles om de sure pligter.
  Ja du må have dig et drivhus igen. Monsieur kan jo vaske det af, mens du står for beplantningen ;)

  SvarSlet
 14. Jeg drømmer selv om at få et drivhus, men lige dette arbejde, er nok ikke det som er med i drømmene ;-)

  Kram♥

  SvarSlet
 15. Jeg vil sige dig tusind tak for dine varme hilsener på min blog i forbindelse med min fars sygdom og død. Det varmede utroligt meget i en hård tid. Det var hårdt, mens det stod på, men den rigtige regning kommer først nu her bagefter. Jeg er endnu noget ødelagt - glæder mig til jeg igen får energi og overskud til at fordybe mig i blogland - glæder mig til at fordybe mig i din blog.

  SvarSlet
 16. Sysler fra hverdagen: Gør endelig drømmene til virkelighed, for nu bagefter så var 2 timer og 24 minutter jo ingenting imod hvad der venter af dejlige oplevelser.

  SvarSlet
 17. Dorit: Jeg glæder mig også til at kigge endnu mere ind hos dig.
  Jeg kan nemt forestille mig, at regningen først kommer nu, og det vil vare længe, inden den er ved at være betalt. Men tag den bid for bid og påskøn, hvad du fik for den. Knus. Diane

  SvarSlet
 18. Hvor dejligt - nu kan foråret bare komme an. Hi hi kender godt når ungerne lover en 1 times hjælp PRÆCIST - de bøller! Knus♥

  SvarSlet
 19. GODT man ikke har drivhus. Fydaføj. ISÆR sådan et grimt et som Lene er i færd med at stille op. Stakkels pige. RENGØRING er hvad man får ud af det. Jeg synes det er riiiigeligt at skulle pudse ruderne i vinduer og døre i Kagehuset. Ak, I små driv-stakler.

  SvarSlet

Ordet er dit.