8. marts 2011

Hindbær for de sarte.

Så blev de gamle grene på Autumn Bliss hindbærene klippet ned - lige i rette tid, for de nye skud er begyndt at myldre frem.

Vi har Autumn Bliss i haven, fordi vi er sarte.

Det kan godt være, at Autumn Bliss ikke er helt så kraftig i smagen som nogle af sommerhindbærene, men hvad nytter det, hvis familien ikke vil spise dem, når der har været orm i ?! Der er nemlig ikke orm i de efterårsbærende hindbær..... og efteråret begynder altså for hindbærenes vedkommende allerede sidst i juli og varer frem til oktober.

Autumn Bliss er såre simpel at have med at gøre:
 • Grav hindbærene ned på en række.
 • Slå stolper i rundt om dem.
 • Bind snor mellem stolperne til støtte af grenene.
 • I Februar - marts, når forårskulleren indtræder, skæres de ned til en højde på 8-10 cm.
Autumn Bliss ved godt, at den er fantastisk, så den sørger for at formere sig ved rodskud, som er lige til at grave op og forære bort til en anden hindbærhungrende sjæl. I år er det svigermors tur til at få andelen.

7 kommentarer:

 1. Ups... så må jeg vist ud i weekenden og få klippet lidt ;0)

  SvarSlet
 2. Du når det nok :)... men altid godt at få en reminder. Min vin er f.eks. ikke beskåret endnu.

  SvarSlet
 3. Mmm det lyder dejligt... Vi bor i en gammel bedstemorhave, der ikke er lige trimmet overalt. F.eks. er råder hindbærene stadig selv over, hvor de bedst har lyst til at være - desværre pt der, hvor jeg efter planen dyrker krydderurter. Hvilket så betyder, at jeg ikke kan strømline urtegården, fordi jeg ikke nænner at klippe hindbærtjavserne væk.... :-)

  SvarSlet
 4. Hyldemor: Der er mange svære valg. Nogle steder vil vi gerne have den afslappede have... men der skal gerne være styr på den samtidig.

  SvarSlet
 5. Jeg lade gerne nogen af dem være, så giver de lidt tidligere..orm eller ej :-)

  SvarSlet
 6. Lavendel: Så er der både forret, hovedret og dessert :)

  SvarSlet

Ordet er dit.