10. april 2012

Spiselige blomster.

Det har længe været trendy at spise blomster - nok mest for pyntens skyld og ikke sådan en portion som her.

Men hvordan gør man ?

Hvert år tørrer jeg kronbladene fra kornblomster og morgenfruer og bruger dem senere som konfekt og kagepynt. Kronbladene bredes blot ud på et stykke bagepapir og får lov at stå, til de er tørre. De holder farven utrolig godt.

Andre gange bruger jeg blomsterne friske på kager eller salater. De fleste smager ikke af det helt store men øjet må jo også gerne få lidt nydelse.

I Frøbutikken har jeg samlet en afdeling med frø til spiselige blomster. Kig på den og få inspiration til at bruge flere af dine egne blomster på menuen.

Og vil du vide endnu mere, har Anemette Olesen lige udgivet en bog om emnet. Mange boghandlere har den på hylden, men herfra kan du roligt bestille bogen Spiselige blomster og få ny viden. Oveni får du sikkert også en lille gave med.

Bruger du blomster i madlavningen ?

18 kommentarer:

 1. Hvor godt du tager emnet op - er vild med blomster i maden har bla. lige skrevet om klokkeblomsten: http://designlacamara.blogspot.com/2012/04/klokkeblomst-med-sd-smag.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Mille: Jeg tænkte nok, at du var med på den :) Til gengæld har jeg ikke smagt den blomst, du fremviser. Stod der på den, at den var spiselig, eller prøvede du dig bare frem med livet som indsats ? :)

   Slet
  2. Den er god nok - det er et gl. haveråd helt tilbage fra min oldemor - så den har altid været et fast bestandel af salaten :-D

   Slet
  3. Mille. Super. Det må være smukt med den intense farve. Jeg har en svaghed for blå blomster.

   Slet
 2. Jeg har aldrig prøvet selv, men fik for nylig en meget smukt pyntet salat på restaurant Firefly i København.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame: Ja flere og flere restauranter bruger trixet. Kan du huske, hvad de pyntede med ?

   Slet
 3. Jeg brugte dem, da jeg havde have- bare de gængse, som hjulkrone, tallerkensmækker,morgenfrue, viol, rucolablomst og bellis. Men også purløgsblomsten, er fin og god- synes jeg, og den har jeg her på Altanen :-)

  SvarSlet
 4. Losarinas mor: Ja purløgsblomsten er faktisk fantastisk smuk. Godt, du stadig kan få blomster på menuen så :)

  SvarSlet
 5. citronfløjelsblomst er også fin, jeg havde en plante sidste år, og skal da også ha' skaffet mig en igen i år.

  SvarSlet
 6. Sussi: Ja den må være fin på en mørk chokolade kage.

  SvarSlet
 7. Det er rigtig hyggeligt med spiselige blomster i maden. Bruger selv tørrede morgenfruekronblade, friske morgenfruer, tallerkensmækker - og så så jeg i tv for et par år siden, at man også kan spise blosmten fra stokroser. Har dog aldrig prøvet det, da jeg ikke selv har planten - men det må se flot ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skt. Helena. Ja det er rigtigt. Det er fint med de farverige silkeskørter fra stokroserne.

   Slet
 8. Skt. Helena: Er din profil ikke længere offentlig ? Jeg kan i hvert tilfælde ikke komme ind og se, hvad du går og roder med.

  SvarSlet
 9. Tror faktisk kun jeg har prøve at spise purløgsblomster, og lavendel... Er sådan lidt kylling, hvad den slags angår.. Er sådan lidt mere end halv bange for at få en forgiftning...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne: De, som jeg har på listen, kan du roligt spise. Men ellers har du da ret i, at man ikke skal spise hvad som helst fra naturen og haven.

   Slet
 10. Hejsa.

  Du er trukket som vinder af min lille give away.
  Vil du maile din postadresse til kgisboel@gmail.com ?
  Så sender jeg en pakke til dig en af dagene.

  Glædelig søndag.
  Kirsten

  SvarSlet
 11. Jeg har desværre ikke selv en have, men vil SÅ gerne lave mad med blomster i. Hvor kan man købe spiselige blomster? man skal vel være sikker på de ikke er sprøjtede...

  Vh. Jannie

  SvarSlet

Ordet er dit.