26. april 2012

Gæt en Tulipan.

Også hos mig danser tulipanerne nu, og de er meget forskellige nogle af dem. Ikke kun fordi, det er forskellige slags - bare forskellige fra dag til dag. Fra vejr til vejr. Fra time til time.

Denne tulipan er faktisk den samme, som du ser på de næste 3 billeder.

Ville du have gættet det ?

Kan du måske også gætte, hvad det er for en ?

På hvilket stadie kan du bedst lide den ?

34 kommentarer:

 1. jeg tror det er don qoichotte eller hvordan det nu staves....

  vildt smuk!

  SvarSlet
 2. Jeg har da ikke den fjerneste idé om dens navn, men smuk er den. Da det nok er for vattet at sige at den er smuk i alle stadier, bliver jeg nødt til at lægge min stemme på første billede...

  SvarSlet
 3. - eller måske på sidste billede... c".)

  SvarSlet
 4. mit gæt Apricot beauty ...

  meget smuk

  SvarSlet
 5. Aner ikke, hvad den hedder. Men smuk er den. Og jeg kan bedst li' det første billede, hvor den endnu ikke er sprunget ud, men hvor man glæder sig til, at den gør det ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg første. Måske minder de andre billeder om, at slutningen nærmer sig.

   Slet
 6. Er uden evner med diverse navne.... men smukke er de...første tulipan kan jeg bedst lide på billede et, og næste er smukkest på sidste billede.
  Mine tulipaner er slet ikke så langt fremme endnu!

  En hilsen fra ny læser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Betty !!
   Så har du noget at glæde dig til. Måske har du bare nogle senere sorter. Jeg har også nogle, som ikke har vist farve endnu.

   Slet
 7. Mit gæt er også Apricot Beauty, og jeg synes også at det er utroligt som den skifter. Hos mig er det Van Ejik, som ændrer sig hele tiden.
  Jeg skal helt klart have fat i Apricot Beauty til efteråret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt gæt. Jeg googlede lige Van Ejik for at se dens farver, og allerede her kan man også tydeligt se, at den ikke kan "bestemme sig for", om den vil være rød eller lyserød. Den er også super flot.

   Slet
 8. SMUKT syn - synes hvert stadie byder på en sanselig oplevelse

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan du nok have ret i. Egentlig kan jeg nok bedst lide dem, når de lige begynder at vise farve og åbne sig - men en vase med tulipaner, som er helt åbne og hvis stilke er blevet bøjelige er nu også rigtig lækker at se på.

   Slet
 9. Jeg går ikke ret meget op i de botaniske navne... så jeg er blank! Men jeg synes om det, jeg ser på alle billederne, og det er det eneste, der tæller hos mig! :-)
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 10. Skønne billeder - og her hos mig står de også på spring. Har dog ikke så mange, da jeg altid graver i mine bede. Lidt ærgerligt, for jeg elsker simpelthen tulipaner.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi burde have et bed udelukkende til tulipaner. Jeg elsker dem også men nænner ikke at skære dem af til vasen. Det må jeg have ændret på næste år.

   Slet
 11. Hvor er det smukke tulipaner! Jeg har ingen forstand på sorter, men det øverste billede er det, jeg holder mest af - minder mig om foråret, hvor man har hele sommeren foran sig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et rigtigt forventningens glæde billede.:)

   Slet
 12. Sikke en flot pude du har vundet♥ Elsker tulipaner - det er slut med dem hernede for iår. Kan faktisk bedst lide dem lukkede. Ha en dejlig weekend♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den pude er jeg altså også bare glad for. Tag og se, om du også kan finde den pude med hejrerne og det blå stof på hendes website, som hun også har syet. Wauw - den kunne jeg næsten begå indbrud for at få fat på;)

   Er I sådan ca. fremme ved vores juni rent blomstermæssigt ?

   Slet
 13. Hvor er den yndig.
  Som Marlene går det ikke godt med tulipaner i haven med alt den graven og roden. Jeg har dog lidt som dukker op hist og pist, helt uden min indblanden.

  Min mor er en tur i Holland og jeg har ønsker mig sorte tulipaner. Det bliver spændende om hun har støvet sådan nogle op dernede :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske kan du og Marlene skåne jeres tulipaner, hvis i får dem sat i krukker... så kan de også flyttes rundt, når de visner ned.
   Du skulle da have været med til Tulipanlandet. Det må være flot nu.

   Slet
  2. Jeg forsøgte et år med masser af indkøbte (dyre) tulipanløg. Lang næse - de rådnede alle sammen :O( Det er bare ikke mit 'speciale' at dyrke løgblomster!Men med tiden får jeg sikkert lært hvordan.

   Slet
  3. Hvor ærgeligt - men bare op på hesten igen og forsøg dig et andet sted.

   Slet
 14. Smukt.... Jeg forstår mig ikke på tulipaner, så jeg kan ikke gætte med. Jeg kan bedst lide dem, som de står på det første og sidste billede. Hvert eneste forår lover jeg mig selv, at jeg vil huske at sætte flere til efteråret... det sker desværre for sjældent!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg godt. Det kan være svært at få sig selv sparket ud en regnfuld efterårsdag m.h.p. at kunne svælge i det smukke syn et halvt år efter. Men i år bliver det anderledes ;)

   Slet
 15. Smukke tulipaner.
  Jeg kan ikke hjælpe.
  Her er tulipanerne også i knop. Jeg har lige været rundt i haven for at tage billeder af tulipanerne.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var lige inde på din blog for at kigge på tulipaner, men du havde endnu ikke lagt dem på - så det har jeg tilgode. Også god søndag her fra.

   Slet
 16. ... lettere udsprungne, så man kan ane det orange. :-) dejlige.

  SvarSlet
 17. Jeg ÆLSKER tulipaner!! Den er skøn på alle stadier også på det stadie hvor bladene er helt åbne og lige ved, at falde af! Men jeg kan allerallerbedst li' dem når de er helt nye og sprøde så de knitrer når man rører ved dem. Så min stemme går til det første billede.

  SvarSlet

Ordet er dit.