12. november 2011

Cupcake Kursus.

Jeg har været på Cupcake kursus og må sande, at jeg ikke længere tror, at enhver kan lave en smuk cupcake.

Til kurset var der ALT, hvad hjertet kunne begære og hvad fantasien på ingen måde kunne forestille sig. Alverdens farver, glimmer, drys, sprøjtedyser, udstikningsforme, mønsterprægere, etc.

I dette tilbehørs orgie var den største kunst nok at kunne begrænse sig. At kunne sige, at nu er nok mere end nok.
Her har en af medkursisterne kreeret en fin juleagtigt opsats med frosting, fondant, glimmer og lavendelkugler.Nogen fik lavet denne søde hund.
Her males den med en "madtush".

Også en helt ny åbenbaring. Tænk at eje sådan en og så skrive små kærlige beskeder på ungernes pølsemadder i madpakken - eller huskeseddel på husbonds.

Cupcake hunden færdig. Den nænner man da ikke at spise.

Smukke prægede blomsterblade lavet af fondant.
Fondant kan man selv lave, men for 30,- kan man købe en færdiglavet blok, som kan farves i alle regnbuens farver.

Mere fondant pynt fra kreative hænder.

Søde kager til barnedåben.

Julede cupcakes.

Rose med madglimmer og små fondant blomster udenom.
Begynder man indefra, bliver det en rose, og begynder man udefra og kører mod midten, bliver det en softice lignende top.

Den anvendte frosting var lavet af halvt smør og halvt palmin, vanille og flormelis. Bare tanken får én til max at spise én kage..... ad gangen.

Men jeg kan se, at nettet bugner med andre lidt mere appetitlige opskrifter som f.eks. denne:

250 gr flormelis
75 gr. smør
2 ss mælk/fløde
1 tsk vanille

Hele molevitten piskes sammen til en lind masse, som kan farves og sprøjtes på fra en sprøjtepose.

Har du en god frosting opskrift ?

23 kommentarer:

 1. Uden tvivl nok et spændende kursus -
  Hvor er de fine ♥

  SvarSlet
 2. Kære Diane.

  tusind tusind tak for dine fantastisk søde ord om vores have på Claus` blog. Synes det var så rørende, at du skrev, at det var Tante Grøn og Syrensprinsens have du havde glædet dig mest til at læse om. Pyha, godt du ikke blev skuffet så.

  Sikke dog nogle smukke cupcakes. Det er jo ren kunst. Hvem nænner at spise kunst? Jeg har kun smagt bagerens cupcakes og jeg må sige, at jeg meget nemt kunne blive meget meget forfalden til cupcakes....og jo mere frosting jo bedre.

  Det er da mageløst så kønne og fantasifulde ting, der kan frembringes i køkkenregionens bageafdeling. Tusind tak for opskriften på frosting. Den har jeg længe luret på, hvordan var lavet.

  Hvis jeg engang skulle få lidt overskydende tid, f.eks hvis vi sner inde i en snestorm, kunne jeg godt få lyst til at prøve at lave cupcakes. Og der er ingen fare for at de bliver for smukke til at spise:o)

  Hav en dejlig weekend dernede på det skønne Fyn. Var i Middelfart så sent som i forgårs.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 3. Sikken nogle fine kage I fik lavet !

  Frosting, synes jeg tit bliver noget fedt og meget sødt.. Så jeg laver mousser i stedet for, de kan så bare ikke holde sig fine så længe uden for køleskabet, men .. smager bedre!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Merete: Det var i hvert tilfælde skønt at få lov at boltre sig i alle de remidier.
  Tante Grøn: Jeg kunne se, at der var flere, som straks som utålmodige børn juleaften fandt kapitlet med din have. Vi er jo blevet håndfodret en smule gennem tiden med små smagsprøver. Har du selv en blog ? Hvis ja, så fortæl fortæl, så vi kan få mere.
  Ha ha med dine udekorative cupcakes. Det er jo også meningen, at de skal gennem systemet. Også god weekend til dig:)
  Marianne: Uha nu kommer en af eksperterne til, så jeg slår ørerne ud, når guldkornene falder:) Mousse ? Kan du forme det ? Kan nemt forestille mig, at det smager bedre, men er det noget med husblas, rækker mine evner desværre ikke.

  SvarSlet
 5. Wow, sikke et spændende kursus! Jeg har altid beundret de fine cupcakes man kan se rundt omkring, men aldrig prøvet selv. Det må være som at se Mette Blomsterberg lave desserter på tv og bagefter prøve selv - det er ikke helt det samme, selv om jeg synes, det er utrolig flot, hvad I har lavet!

  SvarSlet
 6. Madame: Kender det godt. Det ser så enkelt ud, men pludselig har man 17 tommelfingre. Øvelse må gøre mester. Vi har i byen en cupcake butik. Jeg har endnu ikke besøgt den, men den ser utrolig hyggelig ud. Vores lærer havde en cupcake butik i en anden by.

  SvarSlet
 7. Mums, hvor ser de kager lækre og ikke mindst søde ud :-)
  Jeg ville nok heller ikke nænne at spise dem.
  Jeg får da også helt lyst til at prøve at lave nogle. Mine ville heller ikke være for søde til at spise, det er ihvertfald sikkert :-D

  SvarSlet
 8. Hej igen Diane.

  Uhm en cupcakebutik i Middelfart? Det skulle jeg lige have vidst, da jeg var nede hos Frk Iberis forleden. Sjovt hvorndan cupcakes pludselig er slået helt vildt an på alle måder. ..cupcake- julepynt, cupcakegavepapir, cupcakenips, cupcakes everywhere. Ligesom det skete med ugler:o)

  Jeg har ingen blog, Diane. Nogle gange kunne jeg godt ønske mig at have en, men tiden og internetevnerne er simpelthen ikke til det. Har jo masser at gøre i haven hele tiden. Men man skal aldrig sige aldrig... vinder jeg en dag i Lotto så hyrer jeg en gartner og en webmaster OG så går jeg i luften som blogejer:o)

  Ja, bogen viser jo kun et lille udpluk af haven. Hvis du vil se lidt mere, kan du gå ind på Claus Dalbys blog og se videoen fra vores have, hvis du søger på "På besøg". Udover det videoen viser, har vi også en rosenhave og mange andre nye tiltag og udvidelser er kommet til siden.

  Mange kærlige hilsner fra een der glæder sig til at bestille dine lækre frø igen:o) Har været SÅ tilfreds og har haft held med det hele. Mine røde grønkål står og strutter i mit rødbedefarvede bed og i nogle højbede og jeg nyder dagligt at kigge på dem, nu hvor alt andet er klippet ned.

  SvarSlet
 9. Hooold nu op hvor har I været kreative !! - æælsker også at lave cupcakes, men har vist stadig meget at lære...kan jeg se. Har taget mindst 2 kg på bare ved at savle over billederne :-)

  SvarSlet
 10. Wouw... hvor ser de flotte og lækre ud. Det er netop utroligt hvad man kan få af cupcake-pynt, men de viste eksempler overgår da vist alt, jeg tidligere har set.

  Ulla

  SvarSlet
 11. Hejsa.
  Sikke nogle flotte cupcake, jeg har også været på sådan et kursus. Har også et væld af redskaber og glimmer, farver, fondant ect i, min kageskuffe.
  En opskrift på frosting kommer her :-)
  200 gram philiadelphia ost
  4 spsk rigtig smør( ikke kærgården ect)
  2 dl sukker eller floursukker.
  1spsk mælk
  1 tsk vanilje.
  Bruger du alm skal frostingen piskes den, indtil sukkeret er opløst.
  Den kan til sidst farves med pasta farve.
  God fornøjelse og god søndag fra
  Tine

  SvarSlet
 12. Hanne: Hvis man er en slikmund ligesom mig, så får selv det yndigste stykke slik ikke lov at pynte ret længe :)
  Tante Grøn: Ja det ville være en god afslutning efter besøg i Iberis´ lille paradis at guffe en cupcake eller måske to. Butikken ligger v. siden af Kvickly.
  En gartner kunne jeg også bruge til alt det hårde arbejde. Så kunne man gå og nusse om de mindre ting og lægge kræfterne her. M.h.t. manglende evner på internettet, så tror jeg ikke, at du skal frygte det i den grad. For mig at se kan du vælge mellem en Wordpress blog ( køb et lille hæfte om det hos Libris ) og Blogspot blog, som jeg bruger. Jeg er ingen ørn men har efterhånden fundet ud af en del knapper, så du må endelig bare spørge løs, så vil jeg med glæde hjælpe dig i gang. Og det tror jeg på, at masser af andre også vil. Det eneste, du næsten behøver er et digitalt camera, som nu om dage fås for en slik. Jeg bruger selv et til 500,- her på bloggen og et større/dyrere til webshoppen.
  Jeg vil gå på snagetur på Claus´ blog og finde videoen, når jeg har en ledig stund for larmende familie ;)
  Og hvor skønt at høre, at frøene har fået det godt hos dig og Syrenprinsen ( klukker indvendigt her gang jeg ser det navn )
  Søndagsknus :)
  Bettina: det gør ikke spor. Du kan ta´ det ;)
  Ulla: Ja det er helt helt vildt. Underviseren havde et kæmpe katalog med fra USA, hvor man kunne få intet mindre end ALT til cupcakes.
  Tine: Hvor godt. Se det er jo virkelig ingredienser, som jeg kan spise med ske. Da jeg hørte om blandingsforholdet halvr palmin/halvt smør ville jeg ikke engang smage på det. Ved middagstid var jeg imidlertid ved at dø af sult, så her røg der en masse krymmel og palmin frosting indenbords alligevel. Hvor køber du pastafarve og andre remedier ?

  SvarSlet
 13. Sådan sagde jeg også om husplads.. Men det "nye" er super nemt at arbejde med og travler slet ikke !

  Og en omgang citron mousse oven på en brownie muffin, det er bare mums...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 14. Marianne: Anede ikke, at der var kommet et vidundermiddel indenfor dette felt.

  SvarSlet
 15. Det var jo spændende læsning for en cupcake fanatiker som mig. Har et par gode topping opskrifter på min blog - begge uden smør eller palmin. Flotte kreationer. Gad da nok eje sådan en madtusch! KNUS

  SvarSlet
 16. Hvor ser de lækre ud. Man får lyst til at smage.

  SvarSlet
 17. Tina: Jeg kigger forbi :)
  Landbohaven: Det forstår jeg. Men må hviske dig i øret, at kvalmetærsklen ret hurtigt nås.

  SvarSlet
 18. Wow - sikke nogle kager - de er da helt fantastiske :-))

  Den butik kender jeg heller ikke, men det er nu også efterhånden sjældent, jeg er i Middelfart - selvom jeg bor tæt på.

  Jeg har i øvrigt glemt at skrive til dig, at jeg har gjort reklame for dig i mit seneste indlæg, hvor jeg tog billede fra din hjemmeside. Jeg håber, du synes, det er ok - der kommer til at ligge en reklame oppe øverst på bloggen indtil jul, så indlægget ikke glemmes ;-)

  Kh. marlene

  SvarSlet
 19. Marlene: Du er da i sandhed en sand fe. Jeg stryger straks ind og kigger ;)
  Cupcake butikken har ligget utroligt dårligt i byen, så derfor har du ikke set den. Nu er den ved siden af Kvickly.

  SvarSlet
 20. nydelig... det kan man ikke nænne at sætte tænderne i ;)

  SvarSlet
 21. Tim: Først når man bliver lækkersulten nok. :)

  SvarSlet
 22. wau... de er jo vildt flotte og lækre -x
  margit

  SvarSlet
 23. mega blæret jeg skal til bornholm jeg skal til bornholm jeg skal til bornholm jeg skal til bornholjeg skal til bornholmm jeg skal til bornholm jeg skal til bornholm jeg skal tiljeg skal til bornholm bornholm jeg skal til bornholm

  SvarSlet

Ordet er dit.