13. juni 2012

Mad med livskraft

"Du kunne jo også nøjes med at give de børn en halv frikadelle hver Gerda"

Sådan lød rådet fra Gerdas sparsommelige svigerfar for mange år siden, men Gerda havde straks svar parat, som lukkede munden på svigerfar: "Det, du sparer på kosten, kan du give ud på apoteket."

Gerda var Dorthe Lindgaard Thomsens mormor, og ud fra dette livssyn, har den kloge kone og forfatter skrevet en ny kogebog, som udkom igår. Jeg har bestilt den men endnu ikke læst den. Men jeg glæder mig til at få inspiration til madlavningen og alle Dorthes gode tips og ideer.

Og, når forfatteren endda lover, at det her er ok at spise en kage til - så kan det da vist ikke være så ringe endda.

Bogen får du fingre i på dette forlag her. Den koster i forvejen ikke mange skillinger, og når man samtidig sammenholder det med værdien, kan det vist kun gå for langsomt med at få hevet muldvarpen frem.

Hvilken bog ligger på dit natbord i øjeblikket ?

8 kommentarer:

 1. Lige en bog for mig - tak for anbefalingen! Og så kan jeg godt lide, at man kan tillade sig en kage til ;-)
  Jeg har tre bøger i gang: Anette Røpkes 'Dyrestemmer - min kommunijation med dyr', 'Tøger' af Stig Andersen og Vibeke Arndals 'Den blå safir'. De er meget anbefalelsesværdige alle tre.
  (Du kan se, hvordan man laver skum af skummetmælk, hvis du på YouTube skriver Bamix og skummetmælk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op Madame. Kan du holde så mange skruer i vandet samtidig ? Der er noget for enhver smag :)

   Det tjekker jeg ud det link - men hvor det undrer mig, at du ikke skrev, at det også smagte af flødeskum bare med en promille kalorier ;)

   Slet
 2. Lyder som en god - og anderledes - kogebog. Den skal helt klart overvejes :-)

  Pt læser jeg Signe af Lars Johansson. Er ikke kommet ret langt, men jeg tror, den bliver god. Det er dog ikke nogen god bog til godnatlæsning. Den er alt for tung. Vægtmæssigt, altså ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt klart en fordel med disse tunge bøger. Det er sådan, at vi over 40 holder mormorarmene faste og smidige :) Jeg tjekker også din bog ud. Måske falder den lige i hak til ferielæsning, når vi når så langt.

   Slet
 3. Mmm, nu har jeg bestilt den på biblioteket... Er slem til at bestille en masse dejlige bøger, som jeg aldrig får tid til at læse... Men den ser fin ud!
  Kh Maria (som læser "12 minutter til succes" af Henning Daverne ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også - men så er biblioteket jo en super god opfindelse. Den med de 12 minutter må jeg straks ind og tjekke ud. :)

   Slet
 4. We are a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your web site provided us with useful info to work on. You've done an impressive job and our entire group shall be thankful to you.

  My page: housekeeping pay rates

  SvarSlet
 5. I think this is among the most significant information for me.

  And i'm glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

  my page: http://melabuco.com/
  My webpage - http://www.maidbrigade.com/

  SvarSlet

Ordet er dit.