27. september 2011

Georginer

De frøsåede Georginer holder sig endnu fint. Der er mange farver at vælge imellem, så man kan altid lave sig en buket, som passer til smag og humør.

Jeg kan bedst lide denne farve i år. Men det er der flere, som også kan.

Den kommer i hvert tilfælde ikke med ind i vasen og bliver forkælet.

Hønsene får den som en lille formiddags snack. Det vil de hellere have end ærterne fra Frøbutikken... måske var denne sort ikke helt så god endda.

Som tak for hjælpen er der nu åbnet op til hele haven for hønsene. Fra april til nu er de nemlig forvist til deres egen afdeling. Frøsåning og skrabende høns passer bare ikke sammen. Det giver mig en rus-fornemmelse at se dem komme i himmerige. Ligesom at slippe sin hund fri på et stort areal, hvorefter den spurter afsted i kådhed.

..... kunne jeg dog bare opdrage dem til at snuppe disse også, så var vi et godt skridt nærmere lykken.

15 kommentarer:

 1. Mine høns er også snart på vej ud af hønsegården.
  Jeg skal bare lige først have klippet vingen på de 3 nye høns, for det er godt nok nogen hurtige små høns. Håber på at kunne få en blanding af dem og min helt nede på jorden af en hane ;0) God dag

  SvarSlet
 2. Tror du ikke, hønsene spiser snegleæg og de helt små snegle? Hvor er de smukke dine georginer! Men det synes sneglene altså også ;O)

  SvarSlet
 3. Moskusænder elsker de slimede brune bæster, det kunne måske være noget:)

  SvarSlet
 4. Julie: Det bliver spændende at se, hvilken høne du får skabt :) Hvorfor klipper du vingerne, når du har så langt til nærmeste nabo ?
  Madame: Det har jeg faktisk aldrig tænkt på. Men det gør de da garanteret. Nu blev jeg endnu gladere for dem:)
  Dorte: Absolut. Vi havde faktisk snakket om at få moskusænder i år. Hvor tanken lige landede, ved jeg ikke helt. Har du sådan nogle ?

  SvarSlet
 5. Ja, den dahlia har en virkelig smuk farve - lidt støvet i det.

  Dine høns er skønne - jeg savner den race, som er god og nysgerrig :-)

  SvarSlet
 6. Smukke blomster, og fine høns du har, de må være glade for at have lidt mere at skrabe i...;D

  SvarSlet
 7. Hvor er den yndig den nærmest gammelrosa farve. Jeg lover mig selv hver år, at nu skal jeg have et par dahliaer, men det er ikke blevet til noget endnu. Men så har jeg jo så mange andre lækre ting i haven.

  Julie: har du ikke hørt om klikkertræning af høns??

  Ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 8. Marlene: Du har da også nogle dejlige gokker. Disse skal nok snart afløses. Æggene er ved at blive mindre, færre og tyndskallede.
  Rejen: De elsker det !!
  Madam Bæk: Det kender jeg også alt alt for godt. Så lover man sig selv, at det og det SKAL man bare have i haven næste år. Pludselig er sæsonen gået igen. Hvad er det for noget klikkertræning af Julies høns ?

  SvarSlet
 9. Hvor er dine Georgine smukke.
  Det er fine høns du har.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 10. Nåh, de små puttehøns ;-) Vi har kun høns for fornøjelsens skyld - spiser næsten ingen æg ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Landbohaven: Vi er også meget glade for begge dele.
  Staudefeen: Er de dårlige æglæggere ? Vi talte nemlig om igår at få nogle "pynte-høns" næste gang og så måske få et par ekstra for at kompensere for de mindre æg. Vi plejer at købe høns ved Kratholt på hovedvejen mellem Middelfart-Odense, men hah har vist kun de almindelige. Hvor er jeres fra ?

  SvarSlet
 12. Nej, vores er ikke dårlige æglæggere - vi har 7 høns, og de lægger 3-4 æg om dagen. Men racehøns lægger kun æg her i sæsonen og ikke om vinteren (medmindre man har lys i hønsehuset) :-)

  Vi købte faktisk vores denne gang meget, meget lokalt - ovre i Særslev, som er et stenkast herfra. De - et yngre par - havde alle mulige racehøns. Men ellers kører vi gerne langt for at få f.eks. de gule Orpington :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Særslev kender jeg godt. Annoncerer de nogle steder ?

  SvarSlet
 14. De havde annonce i Gul og Gratis, men jeg havde fornemmelsen af, at de opdrættede høns til salg hvert forår, men måske har de stadig nogle - i så fald vil der være annonce i Gul og Gratis. Har desværre ikke deres telefonnummer.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. jeg troede ellers at ALLE dine høns var røget i fryseren ;)

  SvarSlet

Ordet er dit.