Så er urtesalt no. 1 hældt på glas. Men kun for en kort stund, hvor der knipses et billede. Den er kun 95 % tør, så indtil da, skal den lige have luft omkring sig.
Som lovet får du opskriften, som du kan prøve af. Der kommer flere gennem sommeren, efterhånden som jeg får dem lavet.
Jeg plejer at blende alt andet end saltet og nulre det ind i saltet bagefter. Herefter bredes det ud på en plade med bagepapir og sættes i ovnen. Varmluft og 50 gr. Det tager flere timer, hvor jeg, når jeg kommer forbi, lige rører rundt i sagerne.
Man kan også bare tørre ingredienserne først og så blande med saltet, men så suger saltet ikke safterne i sig og får den intense flotte farve.
Har du større tålmodighed end mig, kan du også bare lade hele molevitten ligge fremme et tørt/varmt sted, hvor du også rører i det med jævne mellemrum.
Når krydderurterne er knusprige og kan nulres i stykker, er saltet færdigt og kan hældes på fine glas.
Nå men til sagerne:
Blend 1 liter afløvede og vaskede Løvstikkeblade + den yderste del af skallen på 1 citron. ( Det hvide skal ikke med )
Bland den lidt våde masse med 4 dl. groft salt. ( Enten i flager eller korn )
Opskriften kan selvfølgelig ganges op/ned, som man vil. |